Gå en utbildning

Alla borde lära sig hjärt- och lungräddning men särskilt viktigt är det för personal inom exempelvis skola och barnomsorg. En del företag har specialiserat sig på att utbilda företag, föreningar och personal som arbetar med barn. Det finns också möjlighet för dig som privatperson att få undervisning. Detta kan till och med ske hemma hos dig. Då kräver utbildarna att du samlar ihop några vänner och att ni blir en liten grupp. Om ni inte har möjlighet att vara hemma hos någon brukar ofta utbildarna kunna ordna med lokal. Ta kontakt med varje utbildare och se vad just det företaget kan ordna.

Information som kan vara bra att känna till

  • De flesta utbildare föredrar att hålla kurser med få deltagare. På så sätt kan de hålla en hög kvalitet på undervisningen. Du som medverkar har möjlighet att ställa frågor och få svar, att bli visad och själv få prova hjärt- och lungräddning på testdockorna.
  • Målgruppen för utbildningsföretagen kan skilja sig åt. Vissa vänder sig i första hand till personal inom skola, barnomsorg, församlingar och föreningsverksamhet. Andra utbildar också föräldragrupper genom exempelvis BVC men också privatpersoner. Har du andra önskemål kan det hända att kursansvariga kan ordna detta.
  • Många utbildare tycker att det ska vara enkelt att få undervisning i detta viktiga ämne. Därför åker en del ut din lokal där du i vanliga fall träffar dina kollegor, andra föräldrar eller fritidsledare. Det finns också kurser som ger möjlighet att träffas hemma hos dig eller att hyra en lokal.

Samla ihop dina vänner och gå en livsviktig kurs

Varför inte bjuda in dina vänner på en trevlig samvaro och samtidigt ge dem möjlighet att gå en utbildning som kan rädda liv? Hör med dina kollegor, grannar eller vänner om de också är intresserade. många gånger är de det.

Boka en eller flera utbildningar

En del utbildningsföretag har så kallade paketerbjudanden som kan bokas var för sig eller tillsammans. Bokas flera kan detta bli billigare. Hör av dig till utbildarna för prisuppgift.